EN / NO
Responsive knapp

OM WORKSHOPEN

The Camera as Political Apparatus:
An Unromantic Take on Documentary Practice

1. - 5. juni 2020

Atelier NOUA, Bodø Norge
Deltakeravgift: 450 EUR
Søknadsfrist 1. februar 2020
Det er ingen søknadsgebyr.

12 deltakere vil bli valgt av et panel, og varslet innen midten av februar.
 

"Det er ikke behov for den vestlige politiske kunstneren, altfor ofte en katastrofeturist, å seile de syv hav og lete etter urettferdigheter for å fordømme. Ulikhet og utnyttelse metter bakken vi står på, de er i hverdagen." - Victor Burgin.

Workshopen inviterer deltakerne til å tenke, diskutere og utfordre deres tro på hva kritisk dokumentarfoto er og kan være. Hvordan påvirker vårt synspunkt og engasjement som fotografer hvordan og hva vi fotograferer? Er dokumentasjon nok i dagens verden? Står vi i fare for å gi etter for en viss estetisk latskap på måten vi fotograferer smerte og elendighet, og er det et alternativ? Vi tror at kunst og dokumentarfotografering fortsatt har en viktig rolle i å kritisere, avsløre og på andre måter aktivt katalysere endringer i dagens verden. Måten vi som fotografer tilnærmer oss slik vi gjør, kan bety forskjellen mellom visuell turisme, et rop om skandale eller effektiv kritikk.

Fra planlegging og utvikling til promotering og finansiering av et prosjekt, vil deltakerne ha en mulighet til å avklare de neste trinnene for sitt eksisterende politiske eller sosialt engasjerte langsiktige arbeid.


Del I. Fra forargelse til produktiv kritikk
Hvor skal man ha fokus og hvordan skape en effektiv kritikk? Vi diskuterer hvordan kunstnere navigerer i tilsynelatende uendelige muligheter - fra å komme med ideer, til å utvikle en sammenhengende historie og form, samarbeid, tilgang til temaet, planlegging, visualisering og mer.
 

Del II. Leverer meldingen og prosjektformen
Når prosjektet utvikler seg, bør dets endelige form og presentasjon ha et hovedfokus. Alternativene er mange, men vi vil snakke om hvordan du kan "sette dine egne regler" ved å finne ut hva som er best egnet for et spesifikt prosjekt.
 

Del III. Vis oss pengene
Finansiering er akilles-hælen i dokumentarfotografering. Å fotografere klimaendringer med et tilskudd fra Shell Oil Corporation - en katastrofe eller en mulighet? Det er få finansieringsmuligheter, og det som finnes er ikke alltd “rent mel i posen”. Sponsorer, priser, tilskudd, salg - å navigere i disse uklare farvannene er nøkkelen til å ta valg som kan påvirke etikken i arbeidet ditt.
 

Generelle Krav
Deltakere må jobbe med eller har nylig fullført et langsiktig prosjekt. Ta med deg pågående arbeid (små / mellomstore utskrifter anbefales så vel som digitale filer), og også porteføljen din.
 

Tidsplan for workshopuka:
Mandag 1. juni - fredag ​​5. juni

Dag 1: Hel dag workshop
Dag 2: Hel dag workshop
Dag 3: Hel dag workshop
Dag 4: Halv dag workshop
Dag 5: Presentasjon og offentlige artist talk, halv dag (frivillig)

Andre sammenfallende arrangementer inkluderer seminar (dag 4 og 5), utstillingsåpning og kunstnersamtaler. Seminaravgift og utstillingspublikasjon er inkludert i deltakeravgiften.

Deltakeravgift: 4500 kr (450 EUR)