EN / NO
Responsive knapp

FAQ WORKSHOP

Hva er inkludert i workshopen?
- Fire dagers workshop med Mathieu Asselin og Sergio Valenzuela Escobedo.
- En Skype-samtale med veiledere i ukene før workshopen.
- Tilgang til enkle materialer/utskrift under workshopen.
- Mulighet for å dele prosjektet ditt i en offentlig Artist Talk i Bodø.
- Arbeidet ditt presentert og promotert på et skreddersydd nettsted etter at verkstedet er avsluttet (valgfritt).
- Felles lunsj hver dag.
- Inngang til en egen bransjekveld med kunstnere og foredragsholdere.
- Gratis inngang til seminaret 4.-5. juni, med internasjonale foredragsholdere.
- Inngang til den åpningen av NOUA-programutstillingen.

 

Må jeg søke med et prosjekt?
Ja. Du bør jobbe med et langsiktig prosjekt som du ønsker å utvikle på verkstedet. Prosjektet kan i et tidlig stadie, eller nært ferdig, det viktige er at du har noe du vil utvikle videre. Sørg for å forklare hvor i prosessen du er i søknaden, og spesielt hva sluttresultatet for prosjektet er (dvs. en fotobok, en utstilling osv.), Og hvilke områder du ønsker hjelp med under workshopen.

Du er velkommen til å søke med et forslag til et prosjekt som ikke er laget ennå, du kan gjøre det ved å presentere bilder fra tidligere prosjekter. Vær imidlertid oppmerksom på at det forventes at du har produsert et sett med bilder fra det foreslåtte prosjektet når workshopen starter i juni.

 

Hva er ikke inkludert i avgiften?
Reise, overnatting, mat (lunsj er inkludert) og personlig forsikring er ikke inkludert i avgiften.

 

Hvilke fagfelt aksepteres i verkstedet?
Vi ønsker kamerabaserte disipliner eller andre medier som bruker fotografering som hovedpraksis velkommen. Dette inkluderer arbeider innen fagfeltet dokumentar, kunst og konseptuell fotografering osv. Vi ønsker prosjekter som berører temaer  rundt politikk, sosialantropologi, historie / dokumentasjon, arkiv, økonomi, dagsaktuelle saker, migrasjon, samfunn, teknologi, naturfag, krig/konflikt, osv. - ingen emner er ekskludert, men tenk nøye om prosjektet ditt passer inn i ideologien til workshopen.

 

Hvem kan søke på verkstedet?
Workshopen er rettet mot profesjonelle kunstnere / fotografer, etablerte eller nyutdannede. Innbyggere fra alle nasjonaliteter og bakgrunn er velkomne til å søke (vær oppmerksom på at du må dekke kostnadene for å reise til Bodø). 

 

Er duoer velkommen til å søke?
Ja. Ved en suksessfull søknad vil begge deltakerne måtte betale workshopavgiften hver for seg.

 

Hva er utvelgelsesprosessen?
Deltakerne vil bli valgt av et panel som inkluderer Mathieu Asselin, Sergio Valenzuela Escobedo og eierne av NOUA. Søknader vil bli vurdert på både motivasjon og kvalitet på prosjektet/arbeidet, samt planer for endelig presentasjon av arbeidet.

 

Hva er søknadens tidslinje?

Open call: 25. november 2019 - 1. februar 2020
Søknadsfrist: 1. februar 2020
Utvalgte deltakere kunngjort: Midten av februar 2020

Vi anbefaler deg å søke så tidlig som mulig. Dette vil gi oss mulighet til å kontakte deg i tilfelle det skulle være teniske problemer med innleveringen. Det vil ikke bli noen forlengelse av fristen.

 

Er det et gebyr for å søke?
Nei, det er gratis å søke. 

 

Kostnad for workshopen
Det er en avgift på 450 EUR (ca 4500 kr) for utvalgte deltakere.

 

Reise og overnatting
Bodø er en liten by som ligger rett nord for polarsirkelen. Bodø er en "up and coming" by for kultur og billedkunst og har blitt annonsert som Europeisk Kulturhovedstad i 2024. Du kan fly SAS eller Norwegian fra de fleste norske byer. Det går også direkte tog (10 timer) fra Trondheim for de som foretrekker en mer naturskjønn rute.

Det finnes et utvalg av overnattingsmuligheter i Bodø fra AirBnb, hoteller og herberger (les egen del av Reise til Bodø). 

Nordland kultursenter har tilgjengelige rom (enkeltrom / dobbeltrom, delt kjøkken og bad) med spesialpriser for verksteddeltakere: 3500 kroner for enkeltrom og 5250 kroner for dobbeltrom (31. mai - 6. juni). Vær oppmerksom på at kultursenteret ligger rundt 20 minutters gange fra sentrum hvor verkstedet holdes.